Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Városháza

Németország, Hamburg, Látnivalók

Városháza

Hamburg, Németország, Látnivalók
  • Cím: Rathausmarkt 1, 20095 Hamburg, Németország
  • Telefon: 49 40/428312010

A Városháza impozáns, díszes új-reneszánsz stílusú palotája az ún. vilhelmiánus eklektika kiemelkedő alkotása. Az épületet sokan Hamburg legszebb épületének tartják.

A mai Városháza a hatodik Hamburgban. Az első kettőről csak annyit lehet tudni, hogy egyidejűleg működtek, az egyik a grófi, a másik a püspöki városban. Amikor 1216-ban a két ősi város egyesült, az új városházát a mai Kleine Johannisstrasse és Dornbusch sarkán építették fel.

A negyedik városháza a Nessen és a Trostbrückén épült a XV. században. Homlokzatának hossza elérte a 60 métert, 21 német császár mellszobrát állították fel benne, falain pedig értékes festmények lógtak. Végül 1842-ben a városban tomboló tűzvész továbbterjedésének megakadályozására a Városházát a levegőbe repítették. Az ötödik városházának egy árvaházat vettek igénybe.  

A mostani Városháza alapkövét Martin Haller tervei alapján 1866-ban akták le. Az impozáns épületet 1897. október 26-án avatták fel. A hatalmas homokkő palota homlokzata 111 m hosszú, 70 m széles, tornyának magassága 112 m és 647 szoba található benne. Belsejében a reneszánsz mellet a barokk és klasszicista irányzatok is teret kaptak.

Érdemes megnézni az előcsarnokot, az első emeleti Császári termet, a Torony termet, a Phönix-erkélyt, ahova ünnepi alkalmakkor Hamburg zászlaját függesztik ki. Figyelemre méltó még a Polgármester terme és az Ünnepi terem is.

Kinek ajánljuk: Mindenkinek látnia kell.


Városháza
Hamburg, Németország
Copyright: christoph_bellin   Forrás: flickr

Hamburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!