Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Jakab-templom

Németország, Hamburg, Látnivalók

Szent Jakab-templom

Hamburg, Németország, Látnivalók
  • Cím: Jakobikirchhof 22, 20095 Hamburg, Németország
  • Telefon: 49 40/3037370

A Szent Jakab-templom (St. Jacobi Kirche) eredetileg öt boltszakaszból álló, háromhajós, gótikus stílusú égetett tégla építmény volt, három oldalról határolt szentéllyel, kápolnákkal, hozzá csatlakozó, szögletes, nyugati toronnyal. 

Építéstörténeti szempontból a legöregebb részletek érdemelnek különös figyelmet: a három hajót záró apszisok, amelyek az észak-német gótika jellegzetes és művészi tanújelei.

A Szent Jakab-templom neve először egy 1255. évi oklevélben bukkant fel, de ebből az első templomból semmi sem maradt fenn. A mai templom a XV. században készült. Bár a II. világháborúban súlyos sérüléseket szenvedett, a restaurálásá során eredeti alakját nyerte vissza, csak a toronysisak változott.

A templombelső főbb kincsei a késő középkori oltárszekrények, a XVI. századi St. Trinitatis főoltár, a Szent Péter oltár és a Szent Lukács oltár.
A főhajó egyik oszlopához támaszkodik a ritka szép márvány szószék, Georg Baumann 1610-1611-ben készült mesterműve.

A Szent Jakab-templom további nagy értékű műkincse az Art-Schnitger orgona. Észak-Németország legnagyobb barokk orgonáját már Bach is megcsodálta. A hajókat, az előcsarnokot és a karzatokat számos festmény és szobor ékesíti.Szent Jakab-templom
Hamburg, Németország
Copyright: mueritz   Forrás: flickr

Hamburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!