Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Köhlbrandbrücke

Németország, Hamburg, Látnivalók

Köhlbrandbrücke

Hamburg, Németország, Látnivalók
  • Cím: Köhlbrandbrücke Hamburg, Németország

A lendületes függőhíd, a Köhlbrandbrücke Hamburg egyik fő látványossága. Minden hidak hídja, tartják róla a város lakói. 1975-ben elnyerte az európai acélszerkezetek fődíját.

A híd építésére szóló tervpályázatot 1969-ben írták alá, a mérnököknek azonban nem volt könnyű dolguk. A Süder- és Bordelbe közötti terület mocsaras, ezért 18 méter mélyen a talajba süllyesztett cölöpökre kellett ráépíteni, 75 pillére 1700 cölöpre támaszkodik.

A 3975 méter hosszú híd 520 méteres szakasza ível át a folyón, és 88 patentzáras acélsodronykötélen függ. A híd 325 méter széles, mindkét irányban kétsávos, és 54 méterrel az átlagos vízszint felett húzódik, így a legnagyobb hajók is zavartalanul haladnak át alatta. 1974-ben adták át a forgalomnak.

A Köhlbrandbrückén gyalogosok nem közlekedhetnek, évente egyszer azonban lezárják, és valóságos népünnepélyt rendeznek rajta.Köhlbrandbrücke
Hamburg, Németország
Copyright: steffen68   Forrás: flickr

Hamburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!